Nieuwsbrieven

20/09/2016

MijnVerhaal Nieuwsbrief #8 'Koester de verschillen'

Bij de productie van Iepen Doar(p), het documentaire gemeenschapsproject waaraan MijnVerhaal dit jaar werkt, valt vooral op hoe divers de op het oog uniforme dorpsgemeenschap is die we portretteren. Die diversiteit zal naar voren komen in de verhalen die we audiovisueel vastleggen en die vanaf begin 2018 online gepubliceerd gaan worden.
» Lees verder

20/09/2016

MijnVerhaal Nieuwsbrief #7 'Ieder leven is een portret waard'

In de vorige nieuwsbrief vertelden we trots over het doorgaan van het project Iepen Doar(p), een initiatief van MijnVerhaal om het Friese Feanwâldsterwâl, het jongste dorp van Nederland, in z'n geheel zo goed en mooi mogelijk te portretteren. De werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels in volle gang en er is veel media-aandacht voor het project.
» Lees verder

20/09/2016

MijnVerhaal Nieuwsbrief #6 'Groen licht'

Ongelooflijk trots ben ik, grutsk, dat Iepen Doar(p), het MijnVerhaal-project dat als doel heeft om het mooie Friese dorp Feanwâldsterwâl in z'n totaliteit te portretteren, groen licht heeft gekregen. Het gaat door! Op 20 januari starten met een feestelijke bijeenkomst voor alle dorpsbewoners en andere direct betrokkenen in café ‘t Dûke Lûk in Feanwâldsterwâl.
» Lees verder

20/09/2016

MijnVerhaal Nieuwsbrief #5 'Kunnen We Even Praten?'

Na een serie prachtige volzinnen over hoe belangrijk het is dat je jezelf in alle facetten onder ogen durft te zien, keek schrijfster Griet op de Beeck, deze zomer als Zomergast op bezoek bij de VPRO, haar tafelheer vragend aan en zei: 'Nee?' Ze stelde zo de net door haar vurig betoogde wijsheid openlijk ter discussie.
» Lees verder

23/06/2016

MijnVerhaal Nieuwsbrief #4 'Maak Het Mogelijk!'

Alles is mogelijk, als je maar gelooft. Dat dacht ik onlangs toen een oud-cursiste me - dankbaar - belde met de mededeling dat ze nu ook zelf geloofde goed te kunnen schrijven. Ze was aan haar derde boek begonnen, het zou gaan over haar beppe, een van de eerste Friese schaatskampioenes.
» Lees verder

01/04/2016

MijnVerhaal Nieuwsbrief #3 'Als het echt gebeurd is'

​​Kijk ik naar verhalen, in de literatuur en in de journalistiek, dan legt het gecreëerde het veelal af tegen het gereconstrueerde; datgene wat is bedacht, valt vaak in het niet bij dat wat beleefd, doorleefd en verteld wordt. Met andere woorden: fictie haalt het mijns inziens maar zelden bij non-fictie. Ik geloof in de belofte van het bestaande, in de schoonheid en de kracht ervan. Zo kijkend, lezend, consumerend en schrijvend komen er bijzondere, fascinerende, vaak leerzame verhalen op mijn…
» Lees verder

06/01/2016

MijnVerhaal Nieuwsbrief #2 'Dansen met de tijd'

In de tweede nieuwsbrief van MijnVerhaal staat de tijd centraal. Tijd komt altijd terug op DePeperbus.Nu een website die ik twee jaar geleden lanceerde, met daarop iedere twee minuten nieuw zicht op Zwolle. Tijd is het thema in de prachtige documentaire die omrop Fryslân maakte over een jonge Friese klokkenmaker in Londen. En 'neem de tijd' is de boodschap in twee verhalen die MijnVerhaal schreef voor zorgveilig.nl over mensen aan de rand van het leven.
» Lees verder

08/10/2015

Nieuwsbrief 1

Dit is de eerste nieuwsbrief van MijnVerhaal, in je mailbox omdat het sterke vermoeden bestaat dat je het leuk en/of interessant vindt om eens per kwartaal MijnVerhaal-post te ontvangen. Elektronische post zal dat zijn, met daarin wetenswaardigheden over hetgeen MijnVerhaal deed, doet en gaat doen, plus verwijzingen naar inspirerende documenten waarin het levensverhalen centraal staan. Ik wens je veel lees-, kijkplezier.
» Lees verder